Zo vind je vacatures in de civiele techniek

Werken in de civiele techniek is een goede keuze. Er is genoeg werk en er zijn veel kanten die je op kunt. Vacatures in de civiele techniek zijn er dan ook volop. Maar hoe vind je nu die droombaan voor jou? En wat is civiele techniek eigenlijk precies? Wat moet je doen om in die sector aan het werk te mogen? Je leest het allemaal hier.

Wegenbouw

Wat is civiele techniek?

Civiele techniek is een van die studies en vakgebieden waar veel mensen heus wel van gehoord hebben maar waarvan niet veel mensen weten wat het nu precies inhoudt. Civiele techniek is de toegepaste wetenschap die zich bezighoudt met het ontwerpen, realiseren en onderhouden van objecten die vastzitten in de grond. Voorbeelden van dergelijke objecten zijn leidingen, kabels, bruggen, wegen en gebouwen, maar ook de studie naar rivieren en kanalen valt onder civiele techniek. 

Grote rol in Nederland

Zoals je wel kunt bedenken is er in Nederland een heleboel te doen op het gebied van civiele techniek. We hebben volop met water te maken en dus ook alles wat daarbij komt kijken zoals bruggen, wegen en kanalen. Maar met een achtergrond in de civiele techniek kun je ook heel gemakkelijk aan de slag in het buitenland. Sterker nog: in sommige landen is nog veel meer werk dan in Nederland. Het is dus ook een geschikte opleiding voor avonturiers. 

Techniek

De juiste opleiding

Er is een HBO-opleiding in de richting van civiele techniek. Dat is de meest logische eerste stap voor iedereen die van de havo komt of geen middelbare school heeft afgemaakt. Je kunt daar namelijk een toelatingstoets voor doen. Daarna is de universiteit en een master natuurlijk ook een goede optie. Vacatures in de civiele techniek kun je het beste kiezen bij uitzendbureaus die zich specialiseren in dit vakgebied want zij hebben er veel verstand van en kunnen je de goede richting in wijzen.