Zo breng je jouw kosten omlaag

Niemand betaalt graag te veel. Zeker in Nederland staan we erom bekend dat we het liefst alles gratis krijgen. Het is dan ook niet zo gek om eens goed te kijken naar je eigen kosten en hoe je deze omlaag kan brengen. In deze blog vertel ik je hoe je dat onder andere kan doen. Bijvoorbeeld door middel van budgettering, vergelijkingen en hulp van buitenaf. Lees je mee?

Zicht op je uitgaven

Het belangrijkste is dat je een zicht hebt op je uitgaven. Als je dat niet hebt, zie je niet wat je hebt en dus ook niet wat je uitgeeft. Je kan heel eenvoudig een budget opstellen door twee lijsten te maken. Eén lijst met inkomsten en de ander met wat je denkt uit te geven. Dan zie je op het eerste gezicht al of dat met elkaar strookt en hoeveel je overhoudt, áls je geld overhoudt. Vervolgens kan je het zo gedetailleerd mogelijk maken. Wees ook eerlijk tegen jezelf. Het geld gaat ergens naartoe en afronden heeft geen zin. Daarnaast kan het ook rust geven om te weten wat je kan uitgeven op een dag en waaraan. Je zou eventueel ook iemand kunnen vragen om dit samen met je tot op de bodem uit te pluizen, een professional of vriend met kennis op dit gebied.

Vergelijk de aanbieder

Je kosten omlaag krijgen, kan ook door aanbieders te vergelijken. Denk bijvoorbeeld aan je energierekening. Niet iedere provider biedt immers hetzelfde voor dezelfde prijs, soms bieden ze meer of is de prijs minder! Zo werkt het ook met je tv en internetabonnement. Via de website providercheck.nl kan je dit soort dingen makkelijk tegenover elkaar zetten en meteen de uitkomst zien. Dit kan tientallen euro’s schelen per jaar of zelfs per jaar.

Zoek de alternatieven

Zo vind je alternatieven voor kosten waar je nooit over na dacht maar wel veel geld naartoe brengt op maandelijkse basis. Wanneer je je bedenkt dat je nooit televisiekijkt of gebruik maakt van een vaste telefoon kan je deze abonnementen ook opzeggen om geld te besparen maar bedenk wel dat het lastig kan zijn om ze weer op te zoeken. In plaats daarvan kan je beter het beste internet en tv abonnement vinden voor de beste prijs. Zo kan je altijd voor de buis neerploffen als je daar toch zin in hebt en eerlijk, dat hebben we allemaal wel eens.

Weet jij al wat je gaat doen om je kosten omlaag te brengen?