Wat zijn de regels bij bedrijfsafval en hoe zorg je voor een juiste verwerking hiervan?

Binnen een bedrijf zijn er vele zaken die je bezig zullen houden, terwijl er ook andere zaken zijn die toch echt even geregeld zullen moeten worden. Een goed voorbeeld hiervan is de verwerking van het afval. Waar de gemeente aan huis gemakkelijk de rolcontainer komt legen en de gemeente de verantwoording op zich neemt, is dit tegenwoordig niet meer het geval bij bedrijven. Als bedrijf ben je nu zelf verantwoordelijk voor de verwerking van het afval. Je zou er nog wel voor kunnen kiezen om het bedrijfsafval door de gemeente op te laten halen, maar zul je hier nu een fors bedrag voor moeten betalen. De gemeente biedt ook de mogelijkheid om het bedrijfsafval op te laten halen door een afvalverwerkingsbedrijf, waar we je in dit blog meer over zullen vertellen!

Een container huren bij een afvalverwerkingsbedrijf

De gemeente haalt en verwerkt het afval van bedrijven tegenwoordig niet meer zoals hoe zij dat doen bij particulieren. Als bedrijf kun je een container huren, waarna de gemeente tegen een fors bedrag het bedrijfsafval komt ophalen om dit vervolgens te verwerken.

Echter is het zo dat er ook vele particuliere afvalverwerkingsbedrijven zijn, die tegen een vast bedrag per maand het bedrijfsafval ophalen en dit verwerken. Bij deze afvalverwerkingsbedrijven kun je een container huren voor verschillende afvalsoorten, waarna zij de verdere verwerking van het afval op zich zullen nemen.

Je kunt bijvoorbeeld een container huren voor papier- of plastic afval, waar je tegen een vast bedrag per maand een container kunt huren. Bij de reservering geef je de duur van het contract, de ophaalfrequentie en de grootte van de container aan, waarna er een vrijblijvende factuur voor je zal worden opgesteld. Aan de hand van een automatische incasso zal het bedrag maandelijks worden afgeschreven, waarna je zelf niet meer zult hoeven om te kijken naar de verdere afhandeling en verwerking van het bedrijfsafval!

Andere mogelijkheden

Er zijn natuurlijk wel andere mogelijkheden om van het bedrijfsafval af te komen, maar zijn deze lang niet zo gemakkelijk als het huren van een container. Je zou ervoor kunnen kiezen om zelf het bedrijfsafval weg te brengen bij een ondergrondse container voor bedrijfsafval of een afvalpunt, maar zal ook hier erg veel tijd in zitten. Dit zorgt ervoor dat je de werkzaamheden zult moeten onderbreken, wat bij een contract met een afvalverwerkingsbedrijf niet hoeft te gebeuren. Bij een afvalverwerkingsbedrijf ben je van alle zorgen af. Je hoeft alleen nog maar het afval in de juiste container te deponeren!