Wat een pandemie ons tot nu toe heeft geleerd

Sinds begin 2020 leven we met zijn allen heel anders. Het begon allemaal in december 2019 in China waar het coronavirus uitbrak. Binnen een paar maanden is het coronavirus wereldwijd uitgebroken en moesten we in Nederland in maart in quarantaine. Veel mensen hebben hun baan verloren, mogen thuiswerken en we kunnen elkaar weinig tot niet zien. Wel hebben we met zijn allen een hoop nieuwe dingen ontdekt.

Nieuwe kansen op werkgebied

Ben je iemand die zijn of haar baan heeft verloren of moet je thuiswerken? Dan ben je waarschijnlijk ook veel aan het nadenken geweest. Waar de een het enorm balen vond zonder baan te zitten, is een ander opgelucht nu hij of zij eindelijk tijd heeft uit te zoeken wat diegene nou echt leuk vindt.

Veel mensen zijn er tijdens het thuiswerken achter gekomen dat hun huidige baan eerder demotiveert dan motiveert. We hebben meer tijd dan ooit waardoor je rustig kunt uitzoeken wat je wilt doen. De een kiest ervoor buiten zijn of haar functie te stappen en nieuwe trainingen aan te gaan via bijvoorbeeld www.tcacademy.nl. De ander begint iets voor zichzelf en bouwt dit langzaam op. Nu klinkt dit misschien gek voor anderen, maar zelfs in een pandemie kunnen er mooie, nieuwe dingen uitkomen.

Meer rust vinden

Behalve nieuwe kansen spotten op werkgebied, zijn we er ook achter gekomen dat rust enorm belangrijk is. Niet alleen kon je de afgelopen maanden langer slapen dan normaal, maar je hebt ook nieuwe manieren van rust kunnen vinden. Doordat alles dicht is geweest voor een bepaalde periode hebben we nieuwe hobby’s kunnen vinden en nieuwe manieren van ontspanning. Veel mensen hebben zich verdiept in meditatie, meer tijd stoppen in hobby’s en doen waar ze blij van worden. Dit zorgt ervoor dat je beter leert leven met het ‘nieuwe normaal’.