Van Dale; een ideaal woordenboek Nederlands

Als je voor school een verslag moet schrijven of een moeilijk boek moet lezen, kan een woordenboek je daar enorm bij helpen. Van Dale biedt hiervoor een online woordenboek Nederlands aan. Het fijne aan dit woordenboek is dat het je niet één betekenis geeft, maar alle betekenissen die een woord mogelijk kan hebben. Hierdoor weet je zeker dat jij het juiste woord met de juiste betekenis in je tekst of verslag gebruikt. 

Ook voor informele zaken, zoals het maken van een gedicht, kan Van Dale je van dienst zijn. Behalve een Nederlands woordenboek, beschikt Van Dale namelijk over een rijmwoordenboek. Het kan lastig zijn om woorden te vinden die op elkaar rijmen. Dit rijmwoordenboek kijkt daarom niet naar de letters, maar naar de uitspraak van een woord. Hierdoor heb jij je gedicht binnen no time af! 

woordenboek nederlands

Leren met Van Dale

Als je moeite hebt met Nederlands, of Nederlands als tweede taal hebt, biedt Van Dale je de mogelijkheid om dit te verbeteren. Je kunt online lessen volgen die je niet alleen leren over woorden en hun betekenis, maar ook over de uitspraak. Verder is er de mogelijkheid om je jezelf verbeteren in werkwoordspelling en helder zakelijk schrijven. Meer informatie hierover vind je op de website. 

Behalve Nederlands kun je ook woorden vertalen uit andere talen. Denk hierbij aan Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans, Zweeds en Portugees. Handig, want dan kun je voor al je talen hetzelfde programma gebruiken. 

woordenboek nederlands

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *