Thuis les geven? Bekijk deze tips!

Thuis les geven, daar waren de meeste ouders niet op voorbereid. Door het coronavirus werd het echter in sommige gevallen noodzakelijk om thuis les te geven. Kinderen konden door de beperkingen namelijk geen deel meer nemen aan onderwijs op school. Op dit moment mogen alle leerlingen wel weer naar school, maar de regels zijn wel aangescherpt. Heeft het kind een snottebel? Dan wordt er van de ouder verwacht dat hij/zij het kind thuis houdt. 

En dan ben je ineens aangewezen op thuis les geven. Hoe doe je dat efficiënt? Je kind opvoeden is namelijk heel wat anders dan je kind les geven. We kunnen ons daarom voorstellen dat het zowel voor jou als voor je kind lastig is om jou in je nieuwe rol als docent (meester/juf) te zien. 

  1. Structuur

Kinderen hebben vaak het meest aan een duidelijke structuur. Wanneer ze niet naar school hoeven, lijkt deze structuur weg te vallen. Ze hoeven immers niet meer om 08.15 uur op het schoolplein aanwezig te zijn. Toch is het belangrijk om ook bij thuisonderwijs zoveel mogelijk structuur aan te houden. Hou je aan vaste tijden en geef bij je kind aan hoe het rooster van de dag eruit ziet. 

  1. Lerend spelen 

Maak het voor jullie samen leuk en leerzaam door leerzame spelletjes te doen. Dit kan ook een gezelschapsspelletje zijn. Kinderen leren hierbij onder andere om te gaan met frustratie (wanneer ze niet winnen) en doorzetten. 
Tip: Bekijk de onderwijscatalogus ook eens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *