Stikstof kopen, waar let ik op?

Bij de aankoop van industriële gassen is het belangrijk om precies te weten waar jij aan toe bent en wat je krijgt voor het geld. Vandaar dat ik deze blog dan ook schrijf om jou precies in te lichten over het kopen van stikstof en waar je op dient te letten. Lees hier onder snel verder over dit veelzijdige soort gas.

Wat is stikstof precies?

Dit soort gas valt niet in het rijtje van traditionele edelgassen zoals argon, helium en neon maar is wel een van de meest belangrijkste gassen in onze wereld. Stikstof zorgt er voor dat meerdere organismen bouwstoffen kunnen aanmaken om verder te groeien. Daarnaast wordt het door de mensheid op veel verschillende plekken gebruikt. Denk hierbij aan het vullen van airco’s in onder andere auto’s, het oppompen van de banden van auto’s, het bestrijden/bevriezen van wratten, blusmateriaal voor de brandweer, gedeelte van de tanks die duikers mee nemen tijdens een duik en het wordt gebruikt als conserveringsmiddel in verschillende voedingssectoren. Wil je dus stikstof kopen? Nu weet je precies waar het allemaal gebruikt voor kan worden. 

Aanschaf stikstof

Uit persoonlijke ervaring koop ik graag mijn lading stikstof bij Westfalen Gassen. Dit bedrijf begon ooit klein en regionaal maar is inmiddels uitgegroeid tot een grote Europese speler. Voor een inkopers zoals ik is dit de ideale leverancier. Westfalen levert grote tanks van 10 tot 50 liter, grotere vaste tanks en losse flessen. Voor alle type consumenten is er dus stikstof beschikbaar. Westfalen helpt je graag verder met snelle service en veel expertise!