Jezelf als psycholoog verder ontwikkelen? Volg dan een ACT cursus

act cursus

Als je afgestudeerd bent als psycholoog heb je nog tal van mogelijkheden om jezelf nog verder te ontwikkelen. Wat je bijvoorbeeld zou kunnen doen is een ACT cursus volgen. Met de lesstof van deze cursus, waarvan de letters staan voor Acceptance and Commitment Therapy, heb je immers nog meer tools om cliënten op een uitstekende manier verder te helpen. Bij ACT staat het accepteren van de situatie zoals deze is (of was) centraal. De cliënt moet dan dus niet meer negatieve emoties wegdrukken, maar ze simpelweg toelaten en uiten. Bovendien krijgt men aangeleerd dat het leven sowieso ook negatieve aspecten kent. Tenslotte heeft de ACT een moderne blik op lichamelijke gezondheid. Hierbij staat centraal hoe je kunt omgaan met gezondheidsproblemen. Het is dan dus niet (meer) zo dat je alleen gezond bent als je echt helemaal nergens last van hebt. 

act cursus

Voor wie zijn ACT cursussen bedoeld?

Een ACT cursus is ten eerste bedoeld voor zowel gs-psychologen als klinisch psychologen. Ook psychiaters, psychiatrisch verpleegkundigen en gedragstherapeuten kunnen zich voor een dergelijke cursus zonder problemen aanmelden. 

Wat leer je zoal bij deze cursus?

Bij een ACT cursus zul je als deelnemer onder meer de volgende dingen doen en leren:

  • Je wordt op de hoogte gebracht van de theoretische basis achter ACT. Daarbij wordt de filosofische achtergrond uiteraard zeker niet vergeten. 
  • Je leert te werken vanuit het zogeheten ACT model.
  • Je ervaart de klinische processen van het hierboven genoemde model te ervaren, zowel met als zonder een casus.
  • Je zult zelfstandig in staat zijn om in te grijpen, en wel zodanig, dat jij of een cliënt een bepaalde situatie beter inschat en accepteert, zelfs al is deze ongewenst. Bovendien weet je degene te bewegen zich te gedragen zoals de eigen waarden dat voorschrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *