Geef je huis een make-over met deze tips!

Er is geen tijd beter dan quarantaine om je huis een make-over te geven. Toch? Juist. Dat is hoe veel Nederlanders erover denken, althans. Je moet toch iets te doen hebben, en die aanpassing maken in je woonkamer of dat ene kastje verven in je slaapkamer, dat ene ding wat je al zo lang wilde doen maar nooit tijd voor had? Laten we het aanpakken! Wie weet wil je wel een RGB led strip onder je bureau voor een futuristisch effect, of je trap beschilderen? Lees hieronder de laatste trends in interieurdecoratie!

Verlichting

 De eerste, maar meteen ook wel de belangrijkste tip in interieurdesign, is licht. Goed licht maakt zelfs de meest simpele kamers nog interessant en dynamisch. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden. Je kan RGB led strips langs de plinten leggen voor een futuristische look, of juist langs het plafond. Ook is een enorme trend die we de laatste tijd veel zien hangende lampen, van verschillende maten en soms ook soorten. Deze hangen op verschillende hoogtes bij elkaar, en geven een kamer een rustiek gevoel. Ga in elke kamer die je hebt na waar je licht zich op focust, en of je ook wilt dat de focus daar ligt. Als je een mooi schilderij hebt, bijvoorbeeld, maar geen enkele lamp focust daarop, waarom hangt het dan op die plek? Je licht is net zo belangrijk als de rest.

Accenten

Nog een belangrijk iets om over na te denken bij interieurdesign zijn je decoraties. Dit klinkt misschien ontzettend logisch, maar als je decoraties niet passen bij de sfeer van je kamer, lijdt je hele kamer eronder. Ga je bijvoorbeeld voor een “exotische” sfeer in je kamer, met gouden accenten en donkergroene muren? Dan zijn wat grotere planten, dingen die doen denken aan palmbomen en vakantie, wellicht een goed idee. Heb je juist de sfeer van een ouderwets hutje in het bos? Houdt dan alles klein en verfijnd, ook je planten. Nog iets om mee te spelen is je kleurgebruik. Heb je overwegend witte muren? Denk dan na over een fel accent, zoals een rode bank, of een felblauw tapijt. Iets om je kamer interessant te maken voor het oog.

Wees niet bang om deze quarantainetijd (en de tijd daarna) te gebruiken om je huis die make-over te geven waar je al een tijdje over nadenkt. Het moet echt een thuis zijn, een plek waar jij en je huisgenoten je comfortabel voelt. Dus, ga lekker aan de slag!