Een goed feestje, maar een slechte afloop

Een paar maanden geleden had ik een verjaardag van een goede vriend van mij. Het was ontzettend gezellig en echt een geslaagd feestje. Veel gezellige mensen en er werd goede muziek gedraaid. Het was echt een geslaagde avond. Uiteindelijk ben ik na het feestje onderweg naar huis gefietst met een paar vrienden. Ik was bijna thuis toen er plotseling iets onverwachts gebeurde. Ik ben namelijk geschept door een tegenliggende auto. Ik fietste richting een rotonde, waarbij ik links wilde afslaan totdat ik in botsing raakte met een auto. Het gebeurde zo snel dat ik geen tijd meer had om te handelen en om uit te wijken. Ik viel gelukkig in een naastgelegen berm waardoor een deel van mijn val werd gebroken. Op het moment van het ongeluk merkte ik ook nog vrij weinig van de pijn. Ik had wat kleine schrammen, mijn schoenen waren kapot en er zat een scheur in mijn breuk. Mijn fiets daarentegen wat meer schade opgelopen en daar kon ik ook niet meer op fietsen.

Na het ongeluk

Ik ben na het ongeluk niet zelf terug naar huis gefietst. Mede doordat ik niet meer kon fietsen op mijn kapotte fiets, maar ook omdat het mij verstandiger leek om met de auto naar huis te gaan. Ik ben vervolgens opgehaald door mijn broer. Voordat wij naar huis gingen hebben wij met de automobilist gegevens uitgewisseld, zodat wij contact konden houden wat betreft een schadevergoeding. De automobilist was erg vriendelijk en redelijk wat betreft het ongeluk. Hij gaf aan dat hij mij niet gezien had en dat het ongeluk zijn fout was. Ik hield mij aan de regels en ik had mijn fietslichten aan gezet. Toch heeft hij mij niet op tijd kunnen zien en van de weg geschept. De avond van het ongeluk kon ik niet zo goed slapen vanwege de adrenaline, maar ook vanwege de pijn in mijn nek die steeds heviger werd. De dag erna was mijn nek erg stijf en ik had daar veel last van. Daarom ben ik na het weekend toch maar even langs de huisarts gegaan voor een klein onderzoek.

Vorm van lichamelijk letsel

Uit het onderzoek bleek dat de pijn in mijn nek te verklaren viel vanwege de harde val die ik heb gemaakt. Mij werd verteld dat ik aan het ongeluk een vorm van lichamelijk letsel heb overgehouden. Ik kreeg het advies om veel rust te nemen en om zo min mogelijk mijn nek te bewegen. De pijn zou eerst minder moeten worden totdat ik kon beginnen met het doen van oefeningen. Ik heb nog veel last gehad van mijn nek vanwege het ongeluk. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een letselschade advocaat in Ermelo, zodat ik wat meer informatie verkreeg wat betreft het claimen van een schadevergoeding voor het lichamelijk letsel dat ik heb opgelopen. Ik ben van plan om een rechtszaak aan te spannen, zodat ik ook een vergoeding krijg voor het letsel dat ik heb gekregen.