De voordelen van een shortlease contract

Voor wie ervan houd om af en toe in een andere auto te rijden is een shortlease contract een ideale uitvinding. In deze blog ga ik alles vertellen over een shortlease contract en waar je moet letten bij het afsluiten van zo een contract. Denk bijvoorbeeld aan schadevrije jaren, een eigen bedrijf en de voordelen van een shortlease contract.

Voordelen

Allereerst ga ik het hebben over de voordelen van een shortlease contract in tegenstelling tot een traditioneel leasecontract. Allereerst betaal je meestal niet teveel voor het leasen en ten tweede zit je niet jaren vast aan een ondertekend contract. Een shortlease contract is specifiek voor mensen die ervan houden om felxibel te kunnen zijn en niet vast willen zitten aan langdurige contracten. Daarnaast is het een kortdurende vorm van zakelijke en privé operationele lease. Een shortlease contract kun je al tekenen vanaf een looptijd van twee maanden en het contract is ten alle tijden opzegbaar. Extra voordelen is minimale administratie, relatief snelle levering en het behoud van werkkapitaal.

Eigen bedrijf

Shortlease is voornamelijk handig wanneer je een eigen bedrijf hebt en jezelf van flexibele vervoersbehoeftes wilt kunnen voorzien. Een shortlease bedrijfswagen is hiervoor ideaal. Op elk moment opzegbaar en je bent zelf op financieel gebied niet heel lang bezig met het uitzoeken van bepaalde zaken. Ook voor zzp’ers met wisselende opdrachten kunnen profiteren van een shortlease contract.

Schadevrije jaren

Met een koopauto bouw je vanzelfsprekend schadevrije jaren op. Autoverzekeraars kunnen in ruil hiervoor klanten kortring geven op de autoverzekering. Maar gelden deze schadevrije jaren ook als je een langdurige periode schadevrij in een leaseauto hebt gereden? Je bouwt met een leaseauto niet vanzelfsprekend schadevrije jaren op. De autoverzekering moet namelijk op jouw naam staan. De autoverzekering zit echter vaak al bij het contract en staat dus op de naam van de leasemaatschappij. Het is echter wel mogelijk om na de afloop van het contract een leaseverklaring aan te vragen bij de leasemaatschappij. In deze verklaring staat aangegeven hoeveel schades je hebt gereden (of niet) binnen de leaseperiode. Bijna alle autoverzekeraars nemen de leaseverklaring aan en kunnen zo schadevrije jaren rekenen. Let er echter wel op dat de verklaring maar voor een bepaalde periode geldig is. Deze periode ligt ongeveer tussen de 1 en 3 jaar.

Naast de mogelijkheid tot shortlease zijn er ook nog andere vormen van leasen. Daarnaast is er nog de mogelijkheid tot het kopen van en een auto middels een lening bij de bank of het gelijk afbetalen van het voertuig.