De uitvaartverzorgers ontzorgen.

Het is een van meest niet leuke gebeurtenissen die we meemaken en tegelijkertijd maakt iedereen het wel eens mee en ontkomen we er niet aan. 

De uitvaart.

We weten een ding zeker in ons leven en dat is dat er op een bepaald moment een einde aan komt, we komen te overlijden. Iets waar je (net als ik) liever niet te veel en vaak aan denkt. Toch is het meteen een belangrijk onderwerp om met je partner en gezin of familie te bespreken. Met elkaar bespreken wat je graag zou willen tijdens je uitvaart als je komt te overlijden helpt die vragen weg te nemen bij de nabestaande op het moment van overlijden. Dat je je niet af hoeft te vragen, wat had … graag gewild eigenlijk? 

De uitvaartzorg.

De uitvaartzorg is er om de nabestaande te begeleiden in alles wat er op je af komt en nodig is om de uitvaart zo goed mogelijk te laten verlopen. Een waardig afscheid van je geliefde is uiteraard wat iedereen wilt, alleen denk je niet aan alles tijdens de eerste uren en dagen na het overlijden van je dierbare. Je zit zelf dan in een hele andere state of mind en emotie. Daar is de uitvaartzorg dagelijks mee bezig en helpen je dan ook graag bij het maken van de juiste keuzes omtrent de uitvaart. Ze hebben alles al wel een keer gezien en houden dan ook overal rekening mee. Ze stellen je allerlei vragen om jou aan de hand mee te nemen door alle administratieve rompslomp zodat jullie waardig en zoals jullie dat willen afscheid kunnen nemen.

De hulp van de uitvaartzorg wordt vaak niet opgemerkt maar is zo belangrijk.

De hulp die de uitvaartverzorger leent aan jou en je familie bij het overlijden van een dierbare wordt vaak niet opgemerkt op het moment zelf. Je kunt het soms ook ervaren als vervelende vragen die een uitvaartverzorger stelt tijdens een eerste of tweede afspraak. Maar hoe fijn is het dat er iemand naast je staat die je er doorheen helpt en ervoor zorgt dat die dag perfect verloopt en de nazorg voor de overledene met al het respect van de wereld gebeurd. Ze zorgen er dan ook voor dat je zelf alleen maar bezig hoeft zijn met het emotionele deel van zo een week en uiteindelijk op de dag van de uitvaart zelf. Bij het overlijden van een familielid van mij weet ik nog dat we een hele mooie uitvaart in Amsterdam hadden. Indrukwekkende zee aan bloemen allemaal in dezelfde stijl en kleur, net zoals de overledene het graag gewild had. Heel mooi om te zien. Zo wil ik het zelf ook graag als die dag komt.