De livestream als oplossing

We zijn 2022 ingegaan met elkaar maar helaas ook nog steeds met corona. Ik denk dat ik voor menig mens spreek als ik zeg dat ik hoopte er nu wel vanaf te zijn. Maar dat is niet zo en ondertussen worden we steeds vaardiger met de oplossingen die er zijn om met corona om te kunnen gaan en vooral met de effecten die het heeft op onze samenleving. Zo’n oplossing die we steeds vaker voorbij zien komen is de livestream. In deze blog vertel ik je daar meer over. Lees je mee?

In contact met elkaar

Want wat is een livestreaming nu precies? De kans is groot dat je er in de afgelopen anderhalf jaar al wel kennis mee hebt gemaakt, misschien weet je het niet meer of zat je vooral aan de ontvangende kant. Een livestream is eigenlijk het live overbrengen van beeld en geluid net zoals live televisie dat doet. Een stream is via internet. Met een livestream kunnen mensen ineens toch als een soort publiek bij een evenement of samenkomst zijn. Voor wie zo’n livestream is, zal ik je ook vertellen.

Voor de klas

Vooral voor grote groepen wordt het aangeraden omdat je anders ook een online call kunt starten. Een livestream vergt wat meer organisatie en hier wordt dan ook wat meer tijd besteedt aan het beeld en geluid. Scholen maken voor hun online lessen veel gebruik van een programma als Teams maar voor de afsluiting van een project of voor grote workshops waar meerdere klassen aan mee doen, kan men beter gebruik maken van een livestream.

Vertaald vanuit het theater

Zoals ik al zei, is het heel geschikt voor evenementen en zo ook voor theater en concerten. Als je in zee gaat met een goede partij die voor mooi beeld en helder geluid kan zorgen, organiseer je zo een online concert. Natuurlijk is dat niet hetzelfde als eentje waar publiek live bij kan zijn maar het is een oplossing om toch met publiek in contact te komen, je favoriete band te bezichtigen, en/of je kunst uit te voeren.

Voor iedereen, in goede en slechte tijden

Ook voor kleinere kringen en voor minder vrolijke gelegenheden kan een livestream de oplossing zijn. Bijvoorbeeld als het gaat om een begrafenis waar, door de coronamaatregelen, niet iedereen bij aanwezig mag zijn. Een livestream uitvaart behoort, mits wordt geregeld met een bekwame partij zoals beeldengeluidhuren.nl, ook zeker tot de mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *