De leukste activiteiten in Rotterdam

Het is een onzekere periode waarbij men niet zo snel meer het land verlaat om te genieten op een wit strand ergens in Spanje, Italië of een ander warm land. In ruil hiervoor kiezen steeds meer mensen ervoor om in eigen land op vakantie te gaan. Vandaag ga ik het hebben over Rotterdam en al het leuks wat er te beleven is in deze stad.

Diergaarde Blijdorp

Allereerst ga ik het hebben over Diergaarde Blijdorp. Als je houd van dieren en een leuke dag opstap wilt met het hele gezin is deze dierentuin het perfecte dagje uit. Blijdorp heeft naast een groot aquarium ook een prachtige vlindertuin en een heus gebied ingericht als een Amazonegebied. Zo bevind je je toch heel even op Afrikaanse bodem in Nederland. Naast dieren zijn er voor de kleinere kinderen ook mooie binnen- en buitenspeeltuinen te vinden in het park.

 

 

Erasmusbrug

Wie naar Rotterdam gaat, kan deze bezienswaardigheid niet missen. De Erasmusbrug is de verbinding tussen het centrum van Rotterdam en Kop van Zuid. Je kunt de brug te voet bereiken maar nog leuker is een boottour over de Maas langs de gehele skyline van Rotterdam. De stad is namelijk nog mooier vanaf het water.

De markthal

De nieuwe markthal die sinds 2009 open is voor publiek is zeker een bezoekje waard. Het grote halfronde gebouw met aan de binnenkant ramen en prachtige kunstwerken vol met vruchten, insecten en bloemen is niet alleen mooi om te zien, maar ook de markt op de binnenplaats bied een gezellig dagje uit.

Euromast

De Euromast mag ook zeker in dit rijtje niet ontbreken. Wil je weten hoe het eten smaakt op 112 meter hoogte? Bezoek dan zeker het restaurant in de top van de mast. Heerlijk genieten van je eten met een prachtig uitzicht over heel Rotterdam, wie wil dat nou niet? Naast dat je kunt genieten van heerlijk eten, is het voor de echte waaghalzen ook mogelijk om van de Euromast af te tokkelen of abseilen.

Haven

De haven van Rotterdam staat bekend als het grootste havencomplex van Europa en ook voor publiek is het mogelijk om deze haven van een afstand te bezichtigen. Indrukwekkend grote schepen en duizenden containers die worden verplaatst door automatische wagens, een indrukwekkend gezicht. Naast de haven is er ook een museum waar je van alles over de haven te weten kunt komen.

Naast deze bezienswaardigheden en activiteiten heeft Rotterdam nog veel meer moois te bieden. Boek snel een hotel Rotterdam en ga zelf op ontdekkingsreis in deze bijzonder mooie stad.