Alles over hoortoestellen

Je begint er misschien liever niet aan, maar soms bied het juist de oplossing die je nodig hebt: een hoortoestel. Niet alleen oudere mensen, maar ook veel jongere hebben gehoorbeschadiging of schade opgelopen en kunnen niet anders dan een gehoortoestel aanschaffen. Vandaag ga ik jullie meer vertellen over een hoortoestel.

Sooorten hoortoestellen

Niet iedereen heeft natuurlijk dezelfde gehoorbeschadiging of schade en voor iedereen moet er dan ook een ander passend model zijn. Er bestaan dan ook vele soorten hoortoestellen. Het doel van een gehoortoestel is het versterken van geluid, de mate waarin dit versterkt moet worden is per persoon verschillend. Zo heb je de normalere hoortoestellen die voor de meeste mensen met milde klachten lopen voldoende. Is de schade echter zodanig zwaar dat deze toestellen geen oplossing bieden, bestaan er zwaardere toestellen die speciaal ontworpen zijn voor meer geluidsversterking. Deze apparaten zijn, door een grotere accu of batterij, vaak wat groter en zwaarder.

Batterij of accu

Gehoorapparaten zijn beschikbaar met batterij of accu. De modellen met batterij moeten om een bepaalde tijd worden verwisseld. Bij niet oplaadbare batterijen is dit ongeveer om de week, echter is dit afhankelijk van de mate waarin je het apparaat inzet voor het versterken van geluid. Oplaadbare batterijen of accu’s gaan over het algemeen wat langer mee. Deze apparaten worden meestal ’s nachts opgeladen zodat ze genoeg vermogen hebben voor de volgende dag. Denk hierbij aan het opladen van een mobiele telefoon, heel simpel.

Schoonmaken

Een gehoorapparaat zit nou eenmaal in je oor en moet zo nu en dan ook schoongemaakt worden. Het schoonmaken is dan ook efficiënt voor het functioneren van het toestel. Het schoonmaken kan per model verschillen. Het verwijderen van oorsmeer moet dan op een specifieke manier gebeuren zodat er geen schade word aangebracht aan het hoortoestel. Op internet is er genoeg informatie te vinden over de verschillende manieren van schoonmaken.

Modern

Het is sinds een aantal jaar mogelijk om bepaalde nieuwere modellen te kunnen koppelen aan bijvoorbeeld televisie, muziekapparatuur, laptops en andere apparaten waar geluid uit kan komen. Hierbij word een draadloos systeem gebruikt zoals 2.4 GHz Bleutooth. Dit gaat vaak via de aansluiting op een mobiele telefoon die in contact staat met het apparaat waaruit het geluid komt. Het is zelfs mogelijk om muziek te kunnen streamen naar je gehoorapparaat toe, zo heb je geen extra set oortjes nodig.

Hoortoestellen bieden voor een hoop mensen de ultieme uitkomst naar een fijn leven vol met muziek, zoemende bijen en rustgevende klanken.