Allerlei dingen versturen

In deze blogpost vertellen wij je graag wat meer over het versturen van dingen. Je kunt namelijk allerlei dingen verzenden via de post of met gespecialiseerde bezorgdiensten. Hier lees je van alles over de mogelijkheden, de verschillende opties en tips.

Pakketje verzenden

Het verzenden van pakketjes is niet alleen iets wat bedrijven kunnen doen. Ook als particulier kun je gemakkelijk zelf pakketjes versturen. Hoe doe je dat, vraag jij je wellicht af? De mogelijkheden zijn vrijwel onbeperkt. Je kunt pakketten versturen binnen Nederland, Europa of zelfs over de gehele wereld. Het enige wat je nodig hebt is een doos en een verzendlabel. Dit verzendlabel kun je online kopen bij PostNL. Op de website vul je de bestemming in en je selecteert de juiste afmetingen en het bijbehorende maximum gewicht. Na betaling kun je het label zelf uitprinten en op de doos plakken. Het pakket is nu klaar voor verzending. Je kunt het pakket vervolgens afgeven bij een PostNL punt, die je overal in de buurt kunt vinden. Ook kun je daar een verzendlabel kopen en betalen als je dat liever niet online doet. Tip: wist je dat je een pakket met de juiste frankering of retourlabel ook kunt meegeven aan een pakketbezorger? Heel handig als je toevallig zelf ook een pakketje verwacht. 

Zakelijke diensten

Ook bedrijven kunnen natuurlijk pakketten verzenden. Verzend je soms een pakket? Dan kun je dit op dezelfde manier regelen als de eerder genoemde particuliere werkwijze. Verstuur je echter regelmatig pakketten? Dan zijn er dingen die je kunt automatiseren en regelen:

  • Sluit een contract af met een bezorgdienst. Je kunt in Nederland denken aan bekende partijen zoals PostNL, UPS, DHL, maar ook kleinere bedrijven zoals Redjepakketje. Informeer naar de prijzen en mogelijkheden. Bijvoorbeeld staffelkortingen, vaste ophaaldagen en meer.

  • Automatische verzendlabels zijn een must als je veel pakketten verstuurt. Run je bijvoorbeeld een webshop? Zorg dan voor een goede koppeling tussen je online ordersysteem en je bezorgdienst. Zo worden de verzendlabels automatisch aangemaakt en ontvang je alle bezorgkosten maandelijks op één overzichtelijke factuur. Dit scheelt natuurlijk onnodig veel extra werk.

  • Als je veel dingen gaat versturen heb je daarvoor natuurlijk ook voldoende en de juiste verpakkingsmaterialen nodig. Voor voldoende voorraad moet je elke maand of kwartaal nieuwe dozen bestellen. Vergeet ook verpakkingsmaterialen zoals zakjes, opvulmaterialen en tape niet. Extra tip: wist je dat je dit ook allemaal kunt bestellen met jouw logo erop en in jouw huisstijl? Ga voor een extra professionele uitstraling!