Alle vragen die jij over een assessment hebt

Assessments: we zien ze steeds vaker terug op de werkvloer. Maar wat is het nu precies? En welke soorten zijn er? Hoe lang zijn ze geldig? We kunnen ons voorstellen dat je diverse vragen hebt. Daarom geven wij in dit artikel antwoord op jouw prangende vragen over assessments!

Wat is een assessment?

Een assessment is een psychologisch onderzoek (objectief). Het wordt vaak gebruikt voor vragen op het gebied van selectie, ontwikkeling, opleiding en loopbaan. In het werkveld dus. Zo worden assessments in het onderwijs of de zorg afgenomen, maar zien we ook assessments in bijvoorbeeld de technische sector, of assessments rondom reorganisaties.

Welke assessments bestaan er?

In principe is er maar één soort assessment, het assessment. Soorten assessments bestaan dus niet, maar er wordt wel vaak over soorten assessments gesproken. Bijvoorbeeld over:

Deze assessments tonen aan waar het assessment over gaat.

Hoe kan ik mijn assessment voorbereiden?

Stressen is nergens voor nodig, maak je vooral niet teveel zorgen van tevoren. Sterker nog, je hoeft je helemaal niet voor te bereiden op een assessment. Soms is er wel enige voorbereiding nodig, maar hier krijg je vaak ter plekke tijd voor. Onze beste tip? Wees jezelf voor een zo betrouwbaar mogelijke uitkomst! En zorg ervoor dat je genoeg energie hebt.

Hoe lang duurt een assessment?

Vaak wordt er voorafgaand aan het assessment aangegeven hoe lang het assessment duurt. Maar hoe lang een assessment duurt kan erg verschillen. Het hangt er namelijk van af wat voor assessment wordt uitgevoerd. Je kunt altijd even navragen hoeveel tijd je ervoor moet reserveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *