5 soorten beveiligingssysteme

Helaas is het nog steeds een groot probleem in Nederland: inbraken. Het inbraak getal stijgt jaarlijks en iedereen heeft er wel eens last van gehad of kent iemand waarbij er wel eens ingebroken is. Niets is er zo vervelend om er in de ochtend achter te komen dat er spullen van misschien wel uw zaak of je persoonlijke bezittingen zijn gestolen. Nu kun je veel zelf doen om een inbraak te voorkomen: alle ramen en deuren goed op slot, licht aan laten branden of je buren een klein beetje laten opletten wanneer je bijvoorbeeld of vakantie of een weekendje weg gaat. Helaas kan het nooit helemaal voorkomen worden, daarom is het handig om een beveiligingssysteem te instaleren bij je thuis of op de zaak. Er zijn verschillende soorten beveiligingssystemen. Sommige zijn heel preventief en sommige zijn juist goed voor wanneer de daad helaas al gebeurd is. Lees hieronder wat elk beveiligingssysteem in houdt. 

Beveiligingscamera’s 

Dit is het meest voorkomende beveiligingssysteem op de markt tegenwoordig. De beveiligingscamera’s. Deze zijn zowel preventief als handig achteraf voor de politie. De camera’s zorgen er namelijk voor dat dieven snel een ander huis kiezen zonder camera’s om te beroven. De beveiligingscamera’s zijn er zijn er ook in verschillende soorten, zo kun je er draadloze camera’s kopen en zijn er camera’s die op de wifi draaien en je via je telefoon kunt bekijken of er zijn camera’s die de beelden automatisch opslaan op een schijf. 

Sirene

De sirene is goed voor wanneer de inbreker binnen weet te dringen, met dit systeem krijg je meteen een melding dat de inbraak bezig is waardoor je snel kunt reageren. De sirene zorgt er vaak ook voor dat de inbreker schrikt en vaak alles laat vallen om zo snel mogelijk weg te komen. 

Mistgenerator

De mistgenerator is er eentje die wat minder bekend is bij de meeste mensen, maar ook een heel goed systeem als je jouw spullen wilt beschermen. Het Principe is een beetje hetzelfde als de sirene. Hij gaat in een fractie van een seconde af en stoot dan hele dikke wolken met mist uit. Hierdoor wordt de inbreker ontnomen van zijn zicht waardoor hij niet door kan gaan met het stelen van jouw spullen. De rook is vaak zo dik dat de dader maar een paar centimeter nog naar voren kan kijken, hierdoor zijn jouw spullen ook onvindbaar om te stelen. Ook is het handig voor de politie, want de dader weet vaak niet goed te kunnen ontsnappen wanneer hij of zij niks kan zien.