toneelstuk nah

Voor mensen in Belgie die een dagje uit willen met lotgenoten We organiseren dagjes uit, wil je meedoen en of wat melden wat dat betreft dat alles kan in dit gedeelte van het forum, vragen mededelingen opmerkingen enz.. alles kun je hier over dat onderwerp posten.

Moderators: Moderators, Informatie verzorgers

toneelstuk nah

Ongelezen berichtdoor mieke » ma nov 16, 2009 9:35 am

http://www.sig-net.be/content.aspx?l=004.004Hoed je voor papier
Een toneelstuk door en over
mensen met een niet-aangeboren hersenletsel

dinsdag 1 december 2009 om 20 uur
Melle, Feestzaal P.C. Caritas
tickets: 5 euro
(reservatie bij Griet De Doncker)


Wat doe je na de grote crash? Als alles daar ligt als één grote puinhoop? Hoe bouw je alles weer op? Aangezien een ‘reset’-knopje niet bestaat, gaan we samen op zoek naar wat voor ons belangrijk is.

Voor het maken van dit toneelstuk hebben we op een heel ervaringsgerichte manier gewerkt. Regisseur Jacques Goetmaeckers liet de acteurs, allen mensen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH), op diverse manieren brainstormen en schreef de toneeltekst op basis van hun inbreng. De acteurs zijn verbonden aan De Nieuwe Notelaar, een woon- en dagvoorziening voor volwassenen met NAH (OCMW Brugge). Sommigen van hen speelden eerder mee in het toneelsteuk 'NaNaH, een sprookje over de werkelijkheid'. Anderen staan voor het eerst op de planken.

Mensen met NAH hebben in de loop van hun leven een blijvende hersenbeschadiging opgelopen als gevolg van een traumatische gebeurtenis (bv. een verkeersongeval, een hersenbloeding of een tumor). De gevolgen van letsel zijn voelbaar op allerlei manieren: problemen met het geheugen, met aandacht, planning, emoties, gedrag, taal, sociale interactie, motoriek, enz.

In de beleving van mensen met NAH is het trauma een onomkeerbare breuk tussen het leven vóór en na het hersenletsel. Het toneelstuk Hoed je voor papier getuigt van deze beleving. Het gaat in op de emoties die hierbij loskomen. Het is tegelijk een originele en beklijvende manier om sensibilisatie te voeren rond NAH.


Boek deze toneelvoorstelling
in uw school, vereniging of voorziening

Bent u geïnteresseerd om deze toneelvoorstelling te organiseren in uw school, vereniging of voorziening (ter gelegenheid van een feest of evenement of zomaar)? Klik hier voor het volledige infodossier (PDF-formaat). Of neem vrijblijvend contact op met Griet De Doncker (tel. 09 238 31 25).

Sig is lid van Vijftact. Sig wordt gesteund door de provincie Oost-Vlaanderen.
© 2009 Sig vzw. Gemaakt in De Webfabriek.
Avatar gebruiker
mieke
 
Berichten: 2059
Geregistreerd: za apr 28, 2007 9:00 pm
Woonplaats: antwerpen

Keer terug naar Dagje uit?

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten