NAH Café Wageningen

Agenda voor avonden nah cafe's enz...

Moderators: Moderators, Informatie verzorgers

NAH Café Wageningen

Ongelezen berichtdoor henk bor » do maart 19, 2009 9:30 pm

WAGENINGEN - Op woensdag 25 maart om 19.30 uur gaat het eerste NAH-café in Wageningen van start. NAH betekent Niet Aangeboren Hersenletsel. Het maandelijkse café wil een gezellige uitgaansgelegenheid zijn voor mensen die bijvoorbeeld door een ongeluk, beroerte, herseninfarct hersenletsel hebben opgelopen en daar blijvend de gevolgen van ondervinden.

Wilma Woldberg. Foto: Johan
Mulder(foto.nieuwsblad.nu)
Ontspanning, ontmoeting en begrip voor elkaar staan voorop. In het café wordt rekening gehouden met de beperkingen van bezoekers. Er wordt geen harde muziek gedraaid, de ruimte is rolstoeltoegankelijk en er is geen storende verlichting.

Jaarlijks worden zo’n 50.000 mensen geconfronteerd met hersenletsel. De
impact is in de meeste gevallen erg groot. De getroffene kan naast eventuele fysieke beperkingen, sneller geprikkeld en agressief of juist apathisch en afwachtend zijn. Ook concentratie-, coördinatie- en geheugenproblemen komen veel voor.

Initiatiefneemster Wilma Woldberg weet er alles van. In 2007 werd ze
getroffen door een hersenbloeding. Na zeven weken ziekenhuis en drie
maanden revalidatiecentrum mocht ze weer naar huis: “Een hersenbloeding is een knip in je leven en zet alles op zijn kop. Het lastige is dat mensen niets aan je zien, men noemt het niet voor niets onzichtbaar letsel."

Het café wordt georganiseerd in samenwerking met patiëntenvereniging Cerebraal en de NAH-stichting. Elke laatste woensdag van de maand is er een ongedwongen samenzijn in De Hof van Wageningen, Lawickse Allee 9, dat gratis ruimte ter beschikking stelt. Ook familieleden of vrienden van NAH-ers zijn welkom. Meer informatie bij Henk Bor, tel. 06 207 727 72 of kijk op http://www.nahcafenederland.nl.
Kijk ook eens op http://www.nah-info.nl
Avatar gebruiker
henk bor
 
Berichten: 104
Geregistreerd: wo dec 21, 2005 6:27 pm
Woonplaats: wageningen

Keer terug naar Lotgenoten contact

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 25 gasten

cron