DREAMDAY 26 september 2009

We organiseren dagjes uit, wil je meedoen en of wat melden wat dat betreft dat alles kan in dit gedeelte van het forum, vragen mededelingen opmerkingen enz.. alles kun je hier over dat onderwerp posten.
Deze afdeling is tijdelijk alleen voor leden toegankelijk!

Moderators: Moderators, Informatie verzorgers

DREAMDAY 26 september 2009

Ongelezen berichtdoor nah-stichting » di sep 01, 2009 10:45 am

De NAH Stichting organiseert in samenwerking met Vereniging Cerebraal op
Zaterdag 26 September 2009
Het Nationaal NAH Dreamdayfestival.

Deze dag die wij speciaal organiseren voor iedereen die met een Niet Aangeboren Hersenletsel te maken heeft gekregen in hun leven dus getroffenen, kinderen, echtgenotes, echtgenoten, vaders en moeders, overige familie en vrienden maar zeker ook voor hen die werkzaam zijn in de zorg of zij die meer willen weten over NAH zijn van harte welkom om deze dag te bezoeken.

Ons dagprogramma bestaat uit meerdere onderdelen, hieronder zullen wij u per onderdeel een overzicht geven.

NAH Zorgmarkt.
GRATIS ENTREE !
Geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur.
Niet Aangeboren Hersenletsel brengt veel (ook onzichtbare) gevolgen met zich mee. Maar hoe ga je om met die gevolgen en welke hulp en welke hulpmiddelen zijn er in hersenletselland te verkrijgen. Ruim 30 organisaties zullen zich tijdens de middag presenteren tijdens Nederlands grootste informatiemarkt op het gebied van NAH. Zij geven u informatie over de mogelijkheden die er zijn om de kwaliteit van het leven te verbeteren. Onderwerpen die er op de NAH Zorgmarkt besproken kunnen worden zijn o.a. scholing, hulpmiddelen,re-integratie, dagbesteding, WMO, vervoer, vakantie, literatuur, woongroepen, medische informatie, lotgenotencontact, letselschade, thuiszorg, woonbegeleiding, ontspanning en sport.
Kijk op onze website voor een overzicht welke standhouders er op de NAH Zorgmarkt aanwezig zullen zijn en in welk vakgebied men gespecialiseerd is.

NAH KIDS middagevenement.
GRATIS DEELNAME !
Geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Speciaal voor de jongeren zijn er Mega veel activiteiten georganiseerd in een speciale sport en spelruimte die ons gratis ter beschikking is gesteld door Het Hof van Wageningen. De onderstaande activiteiten zijn er op het NAH KIDS Evenement:
Demonstratie door de Wageningse Jeugdbrandweer.
Supersjoelbak van 5 meter lang.
Pony rijden.
Springkussen.
Panna-Bowl een voetbalkooi (in een luchtkussen i.v.m. val preventie)
Wilhelm Tell-rad
Ballonclown.
Truck-race plank
Tafelvoetbalspel
Clowns kop gooien
Kinderdart
Bibberspiraal
Obstakels Circuscircuit.
Olifanten ringgooien
Trapplank.
Schminken.
De Kunstenarij uit Ede zal met de kinderen gaan schilderen.
3 Fotografie zal een fotoreportage maken van uw kind.
Laat uzelf eens lekker verwennen met een heerlijke ontspannende massage, vandaag is er een massageteam aanwezig.

WIJ ZIJN ER SUPERTROTS OP DAT OOK DE SNOEZELBUS AANWEZIG ZAL ZIJN OP HET NAH KIDS EVENEMENT IN WAGENINGEN.

Stichting de Snoezelbus beheert een stadsbus welke is omgebouwd tot een volwaardige snoezelruimte. Uniek is dat snoezelen voor het eerst naar de mensen toe gebracht kan worden. Geen stress van een reis ,gewoon de voordeur uit en de bus in.

ONTSPANNEN
De wereld om ons heen is complexer dan ooit. Dagelijks moeten we veel keuzes maken. Ontspannen is een voorwaarde om daarin een gezonde balans te vinden. De gangbare activiteiten als sporten, naar de bioscoop gaan enzovoort zijn niet voor iedereen de juiste uitlaatklep. Snoezelen kan wel die ontspanning geven en heeft een positief effect op stemming en gedrag waardoor het bijdraagt aan kwaliteit van leven.

WAT IS SNOEZELEN?
Snoezelen is ontspannen in een ruimte waarin voorwerpen, beelden, kleuren, geuren en geluiden de zintuigen aangenaam prikkelen. Het woord snoezelen is een samentrekking van de woorden doezelen (wat verwijst naar de sfeer) en snuffelen (wat verwijst naar het onderzoekende element). Snoezelen biedt een ingang om via aangename zintuiglijke prikkels contact te maken met de belevingswereld van jong en oud. Dit heeft een positief effect op hun stemming en gedrag.


MOTORSHOW.
BACA, Bikers Against Child Abuse.

Is een organisatie die zijn oorsprong vindt in Amerika en inmiddels in een behoorlijk aantal landen actief is waaronder nu ook Nederland. Bikers betekend voor BACA NL alle motorrijders en trikers ongeacht merk of type motor. Against betekend niet alleen tegen maar ook er voor een kind te zijn of achter een kind te gaan staan. Child betekend kind maar ook kind kunnen zijn, onbezorgd, onberoerd en onbesmet in een veilige omgeving opgroeien. Abuse betekent elke vorm van misbruik hetzij geestelijk, lichamelijk, seksueel, uitbuiting of welke andere vorm dan ook. BACA NL zet zich in om kinderen een bezoek, een schouder, een luisterend oor en onze vriendschap aan te bieden. Kinderen kijken meestal op tegen motorrijders stoere mannen en vrouwen op hun motor met bijhorende kleding en gebruiken, voor velen een symbool van vrijheid. Juist deze mannen en vrouwen moeten al deze kinderen laten weten dat ze niet alleen staan. Weten Laat jezelf fotograferen op mooie trikes en andere motoren.
NAH Dreamdayfestival 2009
Zaal open 19.30 uur.
Het programma zal van start gaan om 20.00 uur en duurt tot 23.00 uur (natuurlijk bent u vrij om eerder te vertrekken).
GRATIS ENTREE !

Met trots presenteren wij u het NAH Dreamdayfestival 2009
Een avondje uit voor u allemaal !
Wij hebben deze avond een gevarieerd muziekprogramma samengesteld met bekende nummers, de onderstaande artiesten zullen aanwezig zijn om deze avond tot een succes te maken.

Onze Ambassadeurs, Jacques d'Ancona en Hans en Sofie Kraay zullen deze avond de presentatie op zich nemen.
De muziek zal verzorgt worden door o.a.
Coverband Profile, Speciaal voor deze avond komen zij met een unieke formatie.
Zij staan er garant voor om u te vermaken met heerlijke muziek.


Het Holland DUO

Brabantse levenslied zanger Jan Verhoeven timmerde in de jaren '80 al aan de weg om een naam op te bouwen. Zo kwam hij ook de toen nog onbekende zangeres "Marianne Weber" tegen. Ze konden het samen goed vinden op het podium. Jan zong vaak tweede stem met haar mee. Dat vond Marianne Weber ook wel fijn en zo ontstond er geleidelijk een goed "Duo" . De samenwerking met Marianne Weber hield op te bestaan. Vanaf 1998 staat Erna Temming als zangeres naast Jan Verhoeven.

Harry Loco de Ambassadeur van het eerste uur en mede organisator van dit evenement zal enkele van zijn nummers laten horen hij is gitarist en zanger en heeft meerdere optredens in het buitenland gedaan. Harry Loco heeft tevens de CD ``WE GOT TO DO SOMETHING`` uitgebracht en opgedragen aan de NAH Stichting de opbrengst gaat ook in zijn geheel naar de NAH KIDS projecten.

Praktische informatie!
Zaterdag 26 September tussen 13.00 en 17.00 uur de Informatiemarkt.
en van 20.00 tot 23.00 uur het NAH Muziekfestival.
Alle activiteiten zijn GRATIS !
Tegen betaling kunt u eten en dranken bestellen in het restaurant EATCETERA in het Hotel en Congrescentrum Hof van Wageningen.
Er is een speciale ontspanningsruimte om uzelf even te onttrekken van de drukte.
Het licht en geluid zullen wij aanpassen op verdraagzaam niveau.
Er is een invaliden toilet.
Het gebouw is rolstoeltoegankelijk.
Tevens is er een aangepaste hotelkamer aangeboden door het Hotel en Congrescentrum om uw verzorgingsmomenten uit te voeren.
Gratis parkeren in de directe omgeving mogelijk.
Gratis parkeren op vertoon van uw invalidenparkeerkaart op het terrein.
Mogelijkheid tot overnachting tegen gereduceerd tarief in het Hotel Hof van Wageningen
(reserveren via hofvanwageningen.nl en vermeld dat het gaat om NAH Festival)
ADRESGEGEVENS:
Van de NAH Zorgmarkt, NAH KIDS Evenement,
en het NAH DREAMDAYFESTIVAL.


Hotel en Congrescentrum Hof van Wageningen
Lawickse Allee 9
6701 AN Wageningen
Telefoonnummer: 0317-490133


VOOR MEER INFORMATIE KUNT U CONTACT OPNEMEN MET DE NAH STICHTING.
TELEFOONNUMMER: 0620772772 Welkom op de website van de NAH Stichting.
De NAH Stichting is in 2007 opgericht door NAH getroffenen en direct betrokkenen. Bezoekers gaven aan behoefte te hebben aan advies en luisterende oren bij de verwerking van hun problemen rondom hun acceptatieproces. Zowel de getroffenen als de directe omstanders hebben het idee dat er veel onbegrip is door de maatschappij voor hun opgelegde beperkingen. Zij worden steeds vaker geconfronteerd met vriendschappen en (werk/school/familie) relaties die stuklopen op hetzelfde onbegrip of onwetendheid over de gevolgen die niet aangeboren hersenletsel met zich mee kan brengen. Wij zijn van mening dat door goede voorlichting het contact tussen beiden sterker kan worden.

Wij willen ons inzetten om samen met u te werken aan een volledige acceptatie binnen onze maatschappij.

De Maatschappij is niet ik, jij, u, hij of zij, maar dat zijn WIJ !
Samen werken aan de veranderingen die NAH met zich meeneemt, kan veel leed verzachten.

www.nah-stichting.nl
nah-stichting
 
Berichten: 1
Geregistreerd: di sep 01, 2009 10:41 am

Keer terug naar Dagje uit?

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 5 gasten

cron